ΔΑΚ ΓΡΕΒΕΝΩΝ, 14η Αγωνιστική, Κ16 Κοριτσιών, 08/03 - 16:00, Γ.Σ. Γρενβενών 3-0 Αριστέας Φιλώτα Αμυνταίου

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Το βόλεϊ στην ευρύτερη περιοχή της Τοπική Κοινότητα Φιλώτα του Δήμου Αμυνταίου, μετράει μια παράδοση 8 ετών. Ο Αριστέας Φιλώτα είναι ένας νεοσύστατος αθλητικός σύλλογος, που έχει σαν στόχο να αναθερμάνει το ενδιαφέρον του κόσμου της ευρύτερης περιοχής για το άθλημα και να βοηθήσει τα παιδιά να γνωρίσουν το βόλεϊ μέσα από ένα κύκλο δραστηριοτήτων. 


Ο Αριστέας Φιλώτα ιδρύθηκε το 2013, ωστόσο η λειτουργία των πρώτων τμημάτων  ξεκίνησε άτυπα το 2007 από ανθρώπους του Βόλεϊ (Λάκης Λέκκας, Αδαμίδης Ιωάννης) στην περιοχή του Φιλώτα. 

Το 2012 η όλη προσπάθεια μετουσιώθηκε σε αγωνιστικά τμήματα γυναικών και Παγκορασίδων, τα οποία συμμετείχαν στα αντίστοιχα πρωταθλήματα της Ένωσης Σωματείων Πετοσφαίρισης Μακεδονίας (Ε.Σ.ΠΕ.Μ.), ως τμήματα της «ΕΜΑΣ ΘΥΕΛΛΑ ΦΙΛΩΤΑ». 


Τον Οκτώβρη του 2017 το Δ.Σ. κατά τη γενική συνέλευση αποφάσισε να δώσει μετονομάσει τον σύλλογο απο Αριστέας Φιλώτα σε Αριστέας Φιλώτα – Αμυνταίου, αποκτώντας καθολική διάσταση στα γεωγραφικά πλαίσια του Δήμου Αμυνταίου.


Ο σύλλογος από την ίδρυση του έχει προσανατολιστεί στα τμήματα υποδομών, όπου η συμμετοχή των αθλητριών είναι πολυάριθμη. Στα πλάνα των ιθυνόντων του Αριστέα είναι η ανασύσταση της γυναικείας ομάδας, που θα κινείται σε ανταγωνιστικό επίπεδο, ενισχύοντας την αναγνωριμότητα του συλλόγου.